Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szprotki gotowane w sosie własnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szprotki 1 kg
ocet
cebula
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: szprotki gotowane w sosie własnym

Szprotki posolić, pozostawić żeby zaciągnęły, następnie włożyć do garnka, zalać wodą dodać dwa liście laurowe, i pokrojoną w piórka cebulę i kilka ziarenek ziela angielskiego, wlać ocet, delikatnie zagotować około 5-10 minut. Przelać do miski

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 31.03.2011 16:33
super
angelika14 15.03.2011 01:51
ciekawe
jeta72 13.03.2011 20:11
ciekawe - muszę spróbować :)
Izabela/bella81 09.01.2011 22:46
szprotkę jadłam tylko wędzoną, a ten sposób może wypróbuję:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak