Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Curry z indyka lub kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 20 dag
olej 5 łyżek
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
curry 1 łyżeczka
woda 1,5 szklanki
bulion 1 kostka
cebula 1 szt
indyk 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Curry z indyka lub kurczaka

Cebulę pokroić w drobną kostkę, a pieczarki w plasterki. Podsmażyć na zmieszanym z olejem /3 łyżki/ maśle cebulę z pieczarkami. Do podsmażonych produktów wsypać mąkę,zasmażyć, a następnie zalać zimną wodą i mieszając zagotować. Dodać sól, pieprz i curry.
Mięso pokroić w kostkę, licząc po 3 - 4 kawałki na porcję. Rozgrzać pozostałe 2 łyżki oleju, usmażyć na rumiano mięso. Włożyć do sosu, gotować 5 minut na wolnym ogniu. Wyłączyć, wsypać drobno pokrojoną natkę /ilość wedle uznania/.Podawać w małych miseczkach z dodatkiem pieczywa i cząstek ogórka,oprószonego solą, pieprzem i zielonym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta31 25.10.2011 23:56
świetne
Babciagramolka 06.12.2010 18:02
Lubię wszelkie dania z curry
buksiak12 31.08.2010 15:01
fajny przepis
Dorota71 31.08.2010 14:20
super
Dorota71 31.08.2010 14:20
super
Emilia22 31.08.2010 13:16
ciekawy przepis
Emilia22 31.08.2010 13:16
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak