Curry z indyka lub kurczaka

Curry z indyka lub kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    20 dag
  • olej

    5 łyżek
  • masło

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • sól, pieprz

    do smaku
  • curry

    1 łyżeczka
  • woda

    1,5 szklanki
  • bulion

    1 kostka
  • cebula

    1 szt
  • indyk

    60 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w drobną kostkę, a pieczarki w plasterki. Podsmażyć na zmieszanym z olejem /3 łyżki/ maśle cebulę z pieczarkami. Do podsmażonych produktów wsypać mąkę,zasmażyć, a następnie zalać zimną wodą i mieszając zagotować. Dodać sól, pieprz i curry.
Mięso pokroić w kostkę, licząc po 3 - 4 kawałki na porcję. Rozgrzać pozostałe 2 łyżki oleju, usmażyć na rumiano mięso. Włożyć do sosu, gotować 5 minut na wolnym ogniu. Wyłączyć, wsypać drobno pokrojoną natkę /ilość wedle uznania/.Podawać w małych miseczkach z dodatkiem pieczywa i cząstek ogórka,oprószonego solą, pieprzem i zielonym koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Edyta31

25.10.2011 23:56
świetne

Babciagramolka

06.12.2010 18:02
Lubię wszelkie dania z curry

buksiak12

31.08.2010 15:01
fajny przepis

Dorota71

31.08.2010 14:20
super

Dorota71

31.08.2010 14:20
super

Emilia22

31.08.2010 13:16
ciekawy przepis

Emilia22

31.08.2010 13:16
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat