Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijne kluski z makiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mak 30 dag
migdały 10 dag
orzechy włoskie 10 dag
skórka pomarańczowa do smaku
mleko 0,5 szklanki
miód 4 łyżki
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijne kluski z makiem

Mak sparzyć i zostawić na kilka godzin. Odsączyć i zmielić dwa razy przez maszynkę. Dodać mleko, miód, bakalie i skórkę. Jeśli będzie za mało słodki dodać miód. Podawać na gorąco z kluskami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 24.09.2011 16:42
tez mam takie na wigilie
Ibag24 17.09.2011 20:16
extra
Justyna Jussstiii 18.03.2011 13:28
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak