Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kakaowy biszkopt z bitą śmietana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 7 sztuk
mąka 1 szklanka
cukier 1 szklanka
kakao 3 łyżki
śmietana 30% 1 litr
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kakaowy biszkopt z bitą śmietana

Jajka miksujemy z cukrem dodajemy mąkę zmięszaną z proszkiem do pieczenia, oraz kakao, przelewamy do formy pieczemy 30 minut, Śmiętanę ubijamy dodajemy namoczoną wcześniej w zimnej wodzie żelatynę, miksujemy, Upieczony biszkopt słudzimy, kroimy na cienkie placki przekładamy bita śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina63 09.07.2011 00:00
smacznie wygląda
Ewelina38 16.04.2011 22:50
smakowicie wygląda to ciacho
Małgorzata106 30.12.2010 16:56
pyszne i proste zarazem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak