Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

keks

4.0
(21)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 g
bakalie
masło 250 g
jajko 4
cukier 200 g
mleko 50 ml
proszek do pieczenia 2 lyzeczki
orzechy
cukier wanilinowy 1
suszone owoce

Przepis i sposób przygotowania na: keks

Bakalie razem z orzechami zalewamy goraco woda i moczymy ok 10 min. Nastepnie kroimy je w kostke. Make z proszkiem do pieczenia ucieramy z maslem mikserem, dodajemy cukier, cukier waniliowy i jajka i miksujemy. Dodajemy mleko. Bakalie obtaczamy w mace by nam nie opadly na samo dno i dodajemy do ciasta, mieszajac lyzka. Przelewamy do keksowki i pieczemy ok godzine w 180 stopniach. Keksowke zapelniamy do ok 2/3 objetosci, bo ciasto nam urosnie jeszcze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 08.04.2012 20:21
super
pigila
pigila 22.09.2011 20:19
ooooooooooo
Zoso 28.12.2010 15:37
smaczne ciacho
Agnieszka_B 28.12.2010 15:16
Pyszności:)
IZABELA29 28.12.2010 10:41
smaczny
ben-ka 27.12.2010 18:16
Jak ja dawno nie piekłam tego ciasta.
Kate131 27.12.2010 16:21
lubie keksy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak