Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto fanta

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt.
cukier 3/4 szkl.
mąka 3 szkl.
oliwa 1/2 szkl.
fanta 3/4 szkl.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
masa
brzoskwinie w puszce 2 puszki
śmietana 30% 0,6 l
cukier waniliowy 5 szt.
serek filadelfia 2 szt.
cynamom Prymat do posypania
Ciasto: 1 szt.
cukier waniliowy 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto fanta

jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym,dodać oliwę,fantę,proszek do pieczenia i mąkę i wymieszać mikserem wylać ciasto na blachę i piec w temp.170st.ok.25min.wystudzić,brzoskwinie osączyć i pokroić w kostkę,do naczynia wlać śmietanę i wsypać cukier waniliowy ubić na sztywno,dodać serki wymieszać mikserem na jednolitą masę na koniec dodać brzoskwinie i delikatnie wymieszać masę łyżką,wylać na upieczone ciasto i posypać cynamonem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 13.12.2012 15:43
znakomite
Elżbieta17 21.10.2012 19:38
pyszne do kawki:)
eli82 26.07.2012 13:53
super
agnieszka214 23.03.2012 07:23
pycha
IKrakowianka 08.12.2011 19:25
świetne ciasto
Angelika10 24.08.2011 20:38
Super ciacho.
Iwona51
Iwona51 06.04.2011 19:02
pycha
Mati13 29.12.2010 10:14
smaczne
MAR3STA 27.12.2010 18:53
super deser, już jest w mojej księdze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak