Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z kremem i galaretką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 7 sztuk
cukier 1/3 szklanki
mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
kakao 3 łyżki
budyń 1 opakowanie
mleko 500 mililiotrów
margaryna 1 kostka
galaretka 1 torebka
brzoskwinia 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z kremem i galaretką

Jajka miksujemy z cukrem, dodajemy przoszek do pieczenia połączony z mąką, oraz kakao, mieszamy masę, ciasto wlewamy do formy, pieczemy 30 minut. Budyń gotujemy , studzimy, powoli dodajemy margarynę, Ostudzony biszkopt smarujemy kremem, na wierzk wylewamy wcześniej przygotowaną galaretkę, wymieszaną z pokroionymi brzoskwiniami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1371 27.12.2010 20:16
warto wypróbować
Dorota76 27.12.2010 18:27
super połączenie
izapozdro 27.12.2010 16:45
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak