Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba po grecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kostka z morszczuka 1 kg.
koncentrat pomidorowy 1 mały
ocet 2 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
cebula 4 szt.
sól do smaku
mąka do obtoczenia ryby
olej do smażenia
cukier do smaku
włoszczyzna 1 (paski)

Przepis i sposób przygotowania na: ryba po grecku

rybę rozmrozić umyć osolić obtoczyć w mące i upiec na rozgrzanym oleju z ubu stron,przygotować farsz cebulę obrać i pokroić w piórka wlać do garnka odrobinę oleju i zeszklić cebulę dodać włoszczyznę pokrojoną w paski wlać odrobinę wody i przyprzwy,gotować do miękkości pod koniec gotowania dodać ocet,musztardę,odrobinę cukru do smaku i koncentrat pomidorowy co jakiś czas mieszając po ugotowaniu układać w misce naprzemian warstwę ryby i farszu,podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 05.10.2012 15:34
smaczna
Ewelina38 29.06.2011 11:49
super, bardzo lubię takie jedzonko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak