Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z fasoli.

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała 50 dag
cebula 1 sztuka
jajko 2 sztuki
tarta buka 4 łyżki
pomidorki koktajlowe 20 dag
boczek 7 chudy
natka pietruszki 1 siekana

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z fasoli.

Fasole moczymy we wrzacej wodzie i odstawiamy na 3 godz . Nastepnie gotujemy ja w osolonej wodzie do miekkosci . Odcedzamy i mielemy . Cebule drobniutko siekamy i dodajemy do fasoli , dodajemy jajka , natke , polowe bulki tartej , przyprawiamy sola i pieprzem . Z masy fasolowej formujemy kotleciki , panierujemy w bulce tartej . Smazymy z obu stron na rumiano . . Smazymy plastry boczku . Na kazdy kotlecik ukladamy zwiniety usmazony plasterek boczku i pol pomidorka , wbijamy wykalaczke .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 23.10.2013 10:07
mi smakują :-)
Dominikes1 04.10.2011 13:10
hmmm dziwne :)
Kate131 16.06.2011 10:12
ciekawe
bami 16.01.2011 00:15
interesujący przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak