Kotlety z fasoli.

Kotlety z fasoli.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola biała

    50 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • jajka

    2 sztuki
  • tarta buka

    4 łyżki
  • pomidorki koktajlowe

    20 dag
  • boczek

    7 chudy
  • natka pietruszki

    1 siekana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasole moczymy we wrzacej wodzie i odstawiamy na 3 godz . Nastepnie gotujemy ja w osolonej wodzie do miekkosci . Odcedzamy i mielemy . Cebule drobniutko siekamy i dodajemy do fasoli , dodajemy jajka , natke , polowe bulki tartej , przyprawiamy sola i pieprzem . Z masy fasolowej formujemy kotleciki , panierujemy w bulce tartej . Smazymy z obu stron na rumiano . . Smazymy plastry boczku . Na kazdy kotlecik ukladamy zwiniety usmazony plasterek boczku i pol pomidorka , wbijamy wykalaczke .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

m1monika

23.10.2013 10:07
mi smakują :-)

Dominikes1

04.10.2011 13:10
hmmm dziwne :)

Kate131

16.06.2011 10:12
ciekawe

bami

16.01.2011 00:15
interesujący przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat