Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w sosie czekoladowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka
gorzka czekolada 40 g
sól
czosnek 2 ząbki
płatki migdałowe 1 szkl
sambal 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w sosie czekoladowym

Bierzemy fileta dzielimy go na małe kawałki, zalewamy go wodą i gotujemy , a my w między czasie gdy się mięso będzie gotowało podsmażamy cebulkę i dodajemy do mięsa gotującego się . Przyprawiamy papryką mieloną sambalem - to taki sos bądż przecier indonezyjski ostry , [ mój mąż bardzo go lubi !] oraz czosnkiem, dodajemy jeszcze całą tą szklankę płatków i czekoladę . Pozostawiamy na malutkim ogniu niech się pomału dusi .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 21.08.2011 19:40
ciekawa potrawa
RenataZ-et 27.12.2010 20:40
To dla mnie nowość, musi ciekawie smakować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak