Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana oberżyna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory puszka
mięso mielone 500g
oberżyny 2
ząbki czosnku 2
cebula biała 1
sól
mozarella 250g

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana oberżyna

Oberżyne przekrajamy na pol, lyzka wyjmujemy miąż. Oberżyne solimy i odstawiamy na bok. Miaz kroimy w kostke. Na patelni szklimy cebulke i czosnek , dodajemy mieso mielone i podsmazamy razem.Gdy mieso bedzie przesmazone dodajemy pomidory,pokrojony miąż oberżyny i przyprawiamy.Dusimy razem jakies 15 minut. Oberzyne obmywamy z soli , w srodek dajemy farsz , na wierzch pokrojona w plastry mozarelle i wkładamy do piekarnika na jakies 25 minut w 180 stopniach. Mozarella musi byc ladnie przypieczona. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 02.01.2013 10:18
ciekawe :)
Wafelek2601 17.08.2012 10:15
dobra
pierniczkowo 14.08.2012 09:45
pyszne:)
Dorota59 02.07.2012 10:26
ciekawe
kate.500 27.06.2012 07:40
super
dorotka0000025 06.06.2012 13:50
super pomysl
Wacław 16.03.2012 09:21
ciekawy przepis
kupiska 10.03.2012 11:30
oberżyna to nie wiem czy to jest to samo co bakłażan... naprawdę ciekawe danie...zrobiłabym sobie takie danie danie na obiad..
Seba 09.03.2012 11:03
pycha
olkaaa 08.03.2012 07:31
ciekawy przepis
Tika4444 05.03.2012 12:18
fajny pomysł
Dorian 02.03.2012 09:27
pycha
agata1722
agata1722 19.04.2011 09:59
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak