Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z borówkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
jajko 1 sztuka
sól szczypta
olej odrobina
borówki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z borówkami

Z podanych składników zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy i wykrawamy krążki. Nadziewamy borówkami, zlepiamy i gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy, przelewamy zimną wodą, studzimy, podajemy z cukrem lub słodką śmietanką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 27.12.2010 15:01
oczywiście w składnikach powinna być jeszcze ciepła woda (tyle ile zabierze nam ciasto)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak