Bigos

Bigos

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe bez kości

    0,4 kg
  • kiełbasa podwawelska

    0,3 kg
  • boczek wędzony

    0,3
  • śliwka suszona

    2-3 sztuki
  • grzyby leśne

    0.2 kg
  • pieczarki

    0,5 kg
  • przecier pomidorowy

    0,5-1 słoiczka
  • cebula biała

    0.3 kg
  • przyprawa do dań Kucharek

    do smaku
  • papryka słodka mielona

    1-2 lyżeczki
  • liść laurowy

    4 szt
  • przyprawa do bigosu

    1 opakowanie
  • ziele angielskie całe

    4 ziaren
  • kminek mielony

    1 łyżka
  • mięso wieprzowe

    0,5 (np. schab)
  • kapusta biała

    0.5 kg
  • biała kapusta

    1 poszatkowana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną ugotować. kapustę biała ugotować z liściem laurowym, kminkiem.
Mięsa udusić z zielem angielskim, liściem laurowym, cebulą, pokrojoną śliwką, przyprawić papryką, Kucharkiem. Boczek, kiełbasę udenstowac. Grzyby (lepsze) lub pieczarki udusić na maśle. Wszystko wymieszać dodać przyprawy, przecier pomidorowy. Razem wszystko dusić za każdym podgrzewaniem lepszy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (24)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Magda60

21.02.2013 22:14
smaczne

Magda60

21.02.2013 22:14
smaczne

caralajna

26.09.2012 10:51
pyszny

Grazyna0211

20.03.2012 09:21
nie ma to jak dobry bigosik

Anna152

01.03.2012 09:11
kocham bigos:)

Ada-Gaba

18.02.2012 11:44
uwielbiam

iknkirke

07.12.2011 20:16
mniam

Magdalena42

10.10.2011 21:02
pychota :)

Dorian

27.09.2011 15:19
apetyczny bigosik

Dorota59

06.08.2011 16:49
niezawodny bigosik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat