Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KARKÓWKA NADZIEWANA ŚLIWKĄ

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
sól do smaku
śliwki suszone 15 dag
oliwa 3-4 łyżki
karkówka 1.5 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: KARKÓWKA NADZIEWANA ŚLIWKĄ

Umyte mięso dokładnie natrzeć solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi wymieszanymi z oliwą, zawinąć szczelnie folią aluminiową i odstawić w chłodne miejsce najlepiej na całą dobę. Po tym czasie zrobić nacięcie mniej więcej pośrodku i włożyć śliwki w miarę ciasno.
mięso obsmażyć na gorącym tłuszczu , ułożyć w naczyniu żaroodpornym, przykryć folią i piec około 1,5 godziny, kilkanaście minut przed końcem zdjąć folię, aby karkówka się zrumieniła

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak