Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia w lekkim syropie

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 0,75 kg
cukier 35 dkg
cukier waniliowy 1 szt
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia w lekkim syropie

Zagotować 1 litr wody z kwaskiem cytrynowym , ostudzić i zalać pokrojoną w kostkę dynię na noc.
Następnego dnia odsączyć dynię z zalewy.
Do zalewy dodać cukier, cukier waniliowy i zagotować.
Do gotującej zalewy dodać pokrojoną dynię i gotować około 10 min.
Gorącą dynią i powstałym syropem napełnić słoiki , zakręcić i odwrócić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 01.09.2013 19:37
A to ciekawe :)
Ewelina38 01.01.2013 16:59
bardzo smaczna,zrobiłam w tym roku
IZABELA29 10.12.2012 08:27
DO czego używasz takiej dyni?
Krystyna32 26.03.2012 14:06
super
Robert10 03.06.2011 18:52
musi być smaczne
Aniunia773 28.03.2011 17:16
super
Aniunia773 28.03.2011 17:16
super
Aniunia773 06.03.2011 13:27
uwielbiam taka dynie
matii6 27.12.2010 19:58
jak to smacznie wygląda aż by się zjadło

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak