Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada ze szpinakiem

4.0
(27)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 200 g
masło 50 g
boczek 50 g
sól szczypta
szpinak 350 g
śmietana 5-6 łyżek
serek homogenizowany 200 g
cebula 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: rolada ze szpinakiem

wyrabiamy ciasto z twarozku, mąki, masła i soli na gładką masę.dajemy do lodówki na 20 min.boczek podsmażamy, dodajemy cebulę i świeży szpinak.dusimy ok 10 min i przyprawiamy.ciasto rozwałkowujemy, kładziemy mieszankę , zawijamy i kroimy na kawałki ok 5cm. układamy na posmarowanej masłem formie do pieczenia,polewamy śmietanka i pieczemy ok 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 25.11.2012 19:27
fajny przepis
Joanna108
Joanna108 07.01.2012 09:11
bardzo ciekawy przepis
Joanna108
Joanna108 07.01.2012 09:11
bardzo ciekawy przepis
Małgorzata106 20.11.2011 19:27
super
Jaheira11 08.06.2011 23:20
fajny pomysł
grazia1 10.04.2011 09:36
coś pysznego:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak