Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w cieście piwnym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 8 łyżek
jaja 2
cukier 4 łyżki
oliwa 1 łyżka
mleko 250 ml
jabłko winne 8 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w cieście piwnym

Z mleka lub piwa ,mąki ,żółtek ,cukru ,oliwy i odrobiny soli zrobic gęste ciasto.Ubic białka i połączyc z ciastem.Jabłka umyc ,obrac ,pokroic w plastry.Maczac je w cieście i smażyc na gorącym tłuszczu.Przed podaniem posypac cukrem pudrem zmieszanym z cukrem waniliowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 22.02.2012 07:33
ciekawe
kuklik 23.01.2012 13:47
przepyszne
ben-ka 08.12.2011 09:43
zjadłabym takie:)
Krzysztof42 17.10.2011 14:35
piwa nie lubię
barbara11561 18.03.2011 08:52
Bardzo dobre te placuszki
Łucja1 15.10.2010 10:09
na pewno są wyśmienite!
IZABELA29 15.09.2010 09:49
czyli placuszki z antonówek
IZABELA29 15.09.2010 09:49
czyli placuszki z antonówek
SmacznaPyza 14.09.2010 21:29
najlepsze z Antonówek!
Allice 21.06.2010 14:43
Robię podobnie i są pyszne, szczególnie posypane cukrem pudrem z cynamonem.
IZABELA29 06.06.2010 08:38
smaczna przekąska dla maluchów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak