Jabłka w cieście piwnym

Jabłka w cieście piwnym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    8 łyżek
  • jaja

    2
  • cukier

    4 łyżki
  • oliwa

    1 łyżka
  • mleko

    250 ml
  • jabłko winne

    8 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mleka lub piwa ,mąki ,żółtek ,cukru ,oliwy i odrobiny soli zrobic gęste ciasto.Ubic białka i połączyc z ciastem.Jabłka umyc ,obrac ,pokroic w plastry.Maczac je w cieście i smażyc na gorącym tłuszczu.Przed podaniem posypac cukrem pudrem zmieszanym z cukrem waniliowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

olkaaa

22.02.2012 07:33
ciekawe

kuklik

23.01.2012 13:47
przepyszne

ben-ka

08.12.2011 09:43
zjadłabym takie:)

Krzysztof42

17.10.2011 14:35
piwa nie lubię

barbara11561

18.03.2011 08:52
Bardzo dobre te placuszki

Łucja1

15.10.2010 10:09
na pewno są wyśmienite!

IZABELA29

15.09.2010 09:49
czyli placuszki z antonówek

IZABELA29

15.09.2010 09:49
czyli placuszki z antonówek

SmacznaPyza

14.09.2010 21:29
najlepsze z Antonówek!

Allice

21.06.2010 14:43
Robię podobnie i są pyszne, szczególnie posypane cukrem pudrem z cynamonem.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat