Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kutia z kaszą jaglaną

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jaglana 1,5 szklanki
mak 1 szklanka
miód 1/3 szklanki
bakalie 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kutia z kaszą jaglaną

Kasza jaglana dobrze smakuje w kutii, bo pasuje do słodkich dań. Mak sparzyć na noc, rano odcedzić i zmiksować dokładnie. Kaszę ugotować wg. przepisu, wystudzić. Rodzynki sparzyć, resztę bakalii posiekać. Wymieszać kaszę z makiem, miodem i bakaliami. Podawać zimną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 23.12.2016 09:44
ciekawa propozycja, zamiast pszenicy, którą trudno kupić może być kasza
Ada-Gaba 04.04.2013 14:12
chętnie wypróbuję
pacpaw 01.03.2013 22:42
muszę kiedyś zrobić kutię. Patrząc po przepisie warto
Aneta41 26.01.2013 18:23
ciekawe takiej jeszcze nie jadlam
misia53 26.01.2013 16:41
a to ciekawe..... z taką kaszą jest mi nieznana ....
Koper 19.08.2011 22:24
Smak z rodzinnego domu :)
ilka_86 03.02.2011 15:57
pyszna ta kasza:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak