Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada czekoladowa z makiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka 3 łyżki
kakao 2 łyzki
cukier 4 lyżki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
oliwa 1 łyzka
mak gotowy 1 puszka
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
dżem 4 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada czekoladowa z makiem

Białka ubić na sztywna piane, dodając po łyżce cukru. Ciągle ubijając dodawać po jednym żółtku. Następnie dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i łyżkę oliwy, delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wyłożonej papierem i wysmarowanej tłuszczem formy. piec w nagrzanym piekarniku w temp.190 stopni około 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika, ciasto położyć na wilgotną ściereczkę. zdjąć papier i jeszcze gorące zrolować ze ściereczką. Do garnka włożyć masło, dodać mak z puszki, dżem, bułkę tartą. Wszystko razem podsmażyć przez 5 minut. Biszkopt wyjąc ze ściereczki, wyłożyć masę makową i zwinąć w rulon. Ostudzić, polać polewą lub lukrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 04.02.2013 23:51
wspaniałe ciasto
Ewelina38 09.05.2012 14:16
bardzo smaczny placuszek
Iwona51
Iwona51 08.07.2011 15:52
smaczne
alaaa 27.12.2010 11:49
bardzo pomysłowe ciacho
halinka1011 27.12.2010 09:23

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak