Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka z papryką

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 60 dkg
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżka
olej 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z papryką

Olej wymieszać z octem i papryką.Mięso umyć i pokroić na kawałki i włożyć do marynaty,zamieszać by kawałki były dobrze obtoczone i odstawić na godzinę do lodówki.
Po tym czasie mięso ułożyć w koszyku do gotowania na parze i gotować przez 15 min.Do smaku posypać solą i pieprzem.
Można podawać z groszkiem cukrowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 01.01.2011 22:16
Lubię takie nieskomplikowane przepisy.
Zoso 30.12.2010 17:54
Ciekawy pomysł na kurczaka
agnieszka214 28.12.2010 06:50
fajne
iza15 27.12.2010 21:11
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak