Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jagodowa z kaszką manną pokrojoną w kostkę

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody 1 szkl.
cukier
woda
sól szczypta
kasza manna
mleko

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jagodowa z kaszką manną pokrojoną w kostkę

Do wrzącej wody wrzucamy jagody i gotujemy. Dodajemy cukru, wg uznania, szczyptę soli. Po kwadransie zagęszczamy - wlewamy pół szkl. zimnej wody, w której rozpuszczamy 2 łyżeczki kartoflanki. W drugim garnku gotujemy gęstą kaszkę manną, najlepiej ugotować na mleku. Gdy kaszka wystygnie kroimy ją w kosteczkę, układamy na talerzu i polewamy zupą jagodową. Pycha

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak