Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lambada

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

budynie śmietnkowe 2 szt.
cukier 1 szkl.
sok pomarańczowy 3 szkl.
śmietana 36% 1 szt.
cukier waniliowy 1 szt.
cukier puder 4 łyżki
mleko 3 łyżki
margaryna 10 dkg
kakao 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat
Biszkopty 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Lambada

1)Upiec biszkopt z 3 jajek

2) 2 budynie ugotować z 3 szklankami soku pomarańczowego i 1/2 szkl. cukru.
Ciepłe wlać na upieczony biszkopt

3) Smietana 36%, 2 łyżeczki żelatyny (roztop w 1/3 szkl. ciepłej wody), 1 cukier waniliowy. Krótko ubijaj mikserem. rozmieszaną i ostudzoną żelatynę wlać na lekki ciepły budyń.

4) Biszkopty lub herbatniki namaczać w soku pomarańczowym i ułożyć na białą masę (śmietanę).

Na górę polać czekoladową polewę.

Polewa:
4 łyżki cukru pudru
3 łyżki mleka
10 dkg margaryny
2 łyżki kakao
Zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 28.01.2012 18:44
fajna nazwa
mala2021 17.12.2011 14:12
fajne
Krzysztof42 15.10.2011 13:21
o jej
elwal
elwal 15.08.2011 09:29
warte wypróbowania
owca441 15.04.2011 19:53
smaczne
madagaskar 23.03.2011 22:22
fajne
dorotka0000025 20.03.2011 20:48
fajny
angelika14 20.02.2011 10:59
muszę wypróować
iwona332 08.12.2010 00:06
super
Ela20 18.11.2010 09:48
Pyszne ciasto!
Justyna223 17.08.2010 12:23
nazwa też ciekawa
Josef1 14.08.2010 07:37
fajne
Kate131 03.08.2010 07:42
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak