Lambada

Lambada

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • budynie śmietnkowe

    2 szt.
  • cukier

    1 szkl.
  • sok pomarańczowy

    3 szkl.
  • śmietana 36%

    1 szt.
  • cukier waniliowy

    1 szt.
  • cukier puder

    4 łyżki
  • mleko

    3 łyżki
  • margaryna

    10 dkg
  • kakao

    2 łyżki
  • żelatyna

  • Biszkopty

    1 paczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1)Upiec biszkopt z 3 jajek

2) 2 budynie ugotować z 3 szklankami soku pomarańczowego i 1/2 szkl. cukru.
Ciepłe wlać na upieczony biszkopt

3) Smietana 36%, 2 łyżeczki żelatyny (roztop w 1/3 szkl. ciepłej wody), 1 cukier waniliowy. Krótko ubijaj mikserem. rozmieszaną i ostudzoną żelatynę wlać na lekki ciepły budyń.

4) Biszkopty lub herbatniki namaczać w soku pomarańczowym i ułożyć na białą masę (śmietanę).

Na górę polać czekoladową polewę.

Polewa:
4 łyżki cukru pudru
3 łyżki mleka
10 dkg margaryny
2 łyżki kakao
Zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Joanna108

28.01.2012 18:44
fajna nazwa

mala2021

17.12.2011 14:12
fajne

Krzysztof42

15.10.2011 13:21
o jej

elwal

15.08.2011 09:29
warte wypróbowania

owca441

15.04.2011 19:53
smaczne

madagaskar

23.03.2011 22:22
fajne

dorotka0000025

20.03.2011 20:48
fajny

angelika14

20.02.2011 10:59
muszę wypróować

iwona332

08.12.2010 00:06
super

Ela20

18.11.2010 09:48
Pyszne ciasto!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat