Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek makowo-serowy

3.0
(15)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
pólkruche surowe ciasto 90 dkg
masa makowa
mak 50 dkg
cukier puder 20 dkg
jajko 2 szt
Masa serowa
cukier puder 20 dkg
jajko 5 szt
masło 10 dkg
rodzynki 5 dkg
plejek waniliowy
twaróg 1 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Placek makowo-serowy

Mak sparzyć i zemleć,utrzeć z żółtkami i cukrem.Połączyć z ubitymi białkami.
Twaróg połączyćz pozostałymi składnikami masy.Ciasto rozwałkować i ułożyć na blasze,podpiec 10 mini nałożyc masę tak aby ser imak układały sie w szachownicę.
Piec około 60 min w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marchewka 22.07.2011 12:17
bardzo go lubię
iza15 27.12.2010 21:07
na swieta byl super
Małgorzata113 26.12.2010 21:35
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak