Jajka faszerowane parmezanem i pieczarkami

Jajka faszerowane parmezanem i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    10 szt
  • pieczarki

    400 g
  • cebula

    1 szt
  • parmezan starty

    1 małe opakowanie
  • margaryna do smażenia

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupki.

Następnie przekrawamy jajka na pół, a połowę żółtek wydłubujemy do miseczki (druga połowa nie będzie nam potrzebna).

Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy z cebulą pokrojoną w piórka i szczyptą pieprzu oraz soli. Następnie dusimy pod przykryciem 5-10 minut, żeby pieczarki oddały nadmiar wody.

Gotowe pieczarki odstawiamy do wystygnięcia, po czym siekamy w jak najdrobniejszą kosteczkę.

Mieszamy za pomocą widelca z połową żółtek oraz startym parmezanem, a następnie nakładamy porcje nadzienia w miejsca po żółtku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

foczka-ks

10.03.2015 07:57
jajka faszerowane śliczne i pewnie pyszne

plocia

26.06.2013 22:11
A czym nakłądasz że tak pięknie wygląda.

IZABELA29

08.05.2013 08:50
mój mąż za takimi przepada

zuzanna_z

09.03.2012 12:47
dobre

Barbara/zuza22_85

30.12.2011 21:14
pyszne

Kate131

11.06.2011 08:26
świetne

Mati13

19.05.2011 22:02
świetne:)

Karolina92

09.05.2011 18:01
super te jajeczka!

Smakosz6

03.03.2011 12:13
mniam

MAR3STA

27.12.2010 19:03
pyszne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat