Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane patisony

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 2
pomidor 2
mięso mielone drobiowe 25 dag
masło 2 łyżki
sól
wywar warzywny 1 szklanka
patison kilka szt
ryż 1,5 szklanki (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane patisony

Patisony przekroić w poprzek, wyjąć pestki i część miąższu, zostawiając ścianki o grubości 1-2 cm. Cebulę posiekać, połączyć z mięsem i ryżem i doprawić przyprawą do mięsa mielonego Prymat oraz solą. Patisony napełnić farszem i lekko ucisnąć. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, na wierzchu położyć plastry pomidorów i trochę masła. Wlać wywar i piec 30 min w temp. 200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 24.11.2011 20:36
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak