Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka w majeranku

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1,5 kg
czosnek ząbki 3 szt
marchewka 1 szt
por 1 szt
majeranek 1 łyżka
kminek 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka w majeranku

Mięso natrzeć świeżym majerankiem, roztartym czosnkiem, solą i pieprzem, posypać kminkiem. Odstawić w chłodne miejsce. Mięso piec około 1,5-2h w temp 180 stopni. Pod koniec pieczenia dołożyć pokrojoną w talarki marchewkę i por. Wszystko podpiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 17.06.2012 06:15
mięsko i warzywa i obiad gotowy
Motorek 14.06.2012 09:37
pycha
pipi765 21.01.2012 11:35
świetny pomysł
Monika193
Monika193 26.12.2010 23:43
uwielbiam karkóweczkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak