Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto śliwkowe pod pierzynką

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 2 szt
mąka 2 szkl
cukier 3/4 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżek
masło 3/4 kostki
śliwki węgierki 1 kg
beza
białko 4 szt
cukier 1/2 szkl
budyń 1 op
sól szczypta
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto śliwkowe pod pierzynką

Żółtka,jajka i cukier ubić.Dodać masło,mąkę i proszek do pieczenia i dokładnie wyrobić i wstawić do lodówki na 30 min.Następnie ciasto wyłożyć do blachy i położyć na ciastopokrojone śliwki.
Białka ubić ze szczyptą soli i stopniowowsypywać cukier puder i budyń.Bezę wyłozc do blachy na ciasto i piec około50 min w temp z termoobiegiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 29.12.2010 20:14
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak