Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 0,5 kg
mąka ziemniaczana 20 dag
jajko 2 szt
cebula 1 szt
pieczarki 20 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z pieczarkami

Ugotowane ziemniaki przegnieść przez praskę, dodać jedno jajko, mąkę i szczyptę soli, zagnieść ciasto na jednolitą masę. Na rozgrzanym maśle zrumienić drobno posiekana cebulę, dodać starte na tarce o grubych oczkach pieczarki, udusić, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Z ciasta formować placuszki, na środek kłaść łyżeczkę farszu i zlepiać by powstała kuleczka. Gotować w osolonej wodzie ok 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika193
Monika193 19.07.2011 22:12
muszą być super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak