Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 kg
cebula 3 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżka
ziele angielskie 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w galarecie

Karpia oczyścić, odciąć głowę i ogon, wypatroszyć. Do rondelka włożyć jedną pokrojoną cebulę, marchewki, pietruszkę, przyprawy oraz głowę i ogon z karpia, wlać 4 szklanki wody i gotować ok 1-1,5 godziny. Wywar przecedzić, marchewki odłożyć na talerzyk. Do połowy wywaru włożyć rybę i gotować ok 30 minut. Do pozostałego wywaru włożyć 2 pokrojone cebule i gotować do miękkości. Rybę wyciągnąć do miseczki. Wywar z ryby i wywar cebulowy wymieszać i zmiksować, dodać rozpuszczoną żelatynę, przyprawić do smaku, zalać rybę, wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 26.11.2012 18:22
pychota
Iwona43 23.11.2011 19:25
fajny pomysł
Wafelek2601 15.09.2011 11:14
koniecznie wypróbuję przepis
Iwona51
Iwona51 26.12.2010 21:21
szkoda,że dopiero teraz taki smaczny karpik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak