Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w galarecie

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 2 płaty
włoszczyzna
groszek konserwowy
kukurydza konserwowa
pietruszka
sól
pieprz
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w galarecie

Sporządzić wywar warzywny.Rybę przyprawić.Włożyć do gotującego się wywaru.Gotować ok 5 min. na małym ogniu.Wyciągnąć ostudzić.Ułożyć na półmisku lub włożyć do foremek.
Żelatynę rozpuścić według poleceń na opakowaniu.Ozdobić rybę kukurydzą i groszkiem.
Gdy żelatyna będzie tężała zalać rybę.Odstawić na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.07.2011 21:44
Tylko taką rybę jeść.
RenataZ-et 06.02.2011 12:02
Jak dla mnie-rewelacja!
Agnieszka_B 26.12.2010 19:20
Wygląda fantastycznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak