Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kutia

4.0
(29)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mak 150 g
bakalie
miód
śmietana 30% 3 łyżki
pszenica łuskana g

Przepis i sposób przygotowania na: Kutia

Pszenicę ugotować do miękkości. Mak zalać wrzątkiem, chwilę pogotować,odsączyć i zemleć kilka razy.Rodzynki namoczyć, a następnie pokroić, posiekać orzechy i pozostałe bakalie.Można dodać skórkę z pomarańczy.Dosłodzić miodem, dodać śmietankę, wymieszać.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 04.12.2011 15:49
ja nie dodaję smietanki
gosia47-47 11.04.2011 19:40
bardzo dobre
Ela20 17.01.2011 18:09
pyszne danie wigilijne :)
mehia 27.12.2010 10:31
super !
Jolanta41 26.12.2010 18:38
Dodaję posiekane orzechy laskowe, włoskie, migdały (wczesniej podprażone na suchej patelni) i skórkę z pomarańczy (symbolicznie).Miód rozpuszczam w odrobinie przegotowanej wody. Bez śmietanki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak