Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski z powidłami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

powidła śliwkowe
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski z powidłami

Ciasto na pierogi (przepis znajduje się w mojej księdze) rozwałkowujemy na grubość ok. 2-3 mm, oprószamy niewielką ilością mąki, kroimy w paski szerokości ok. 4 cm, a następnie kroimy te paski wzdłuż tak, aby powstały nam kluseczki. Wrzucamy je na osoloną, gotującą się wodę i gotujemy ok. 3-5 minut od momentu wpłynięcia, odcedzamy, przekładamy do miski i mieszamy z powidłami śliwkowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 22.05.2012 22:04
świetne, uwielbiam je, przypominają mi soboty u mojej babci ;P
jasiek 15.01.2012 02:06
ciekawe choć proste
fictor123 30.12.2011 04:36
miam
Ziabela 12.12.2011 11:46
mmm brzmi i wyglada obiecująco
Goya 02.08.2011 08:42
oooooooooo
bami 03.05.2011 00:30
U mnie co roku na wigilię takie danie jest, jako jedna z 12 potraw :)
marchewka 02.05.2011 23:42
kurcze z powidłami jeszcze nie próbowałam :)
magdalea 20.03.2011 01:56
ja tez nie, ciekawie wygladaja
Natalia/tubisiek 27.12.2010 10:15
takich jeszcze nie próbowałam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak