Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIERNIK

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 380 g
jajko 3 sztuki
cukier 130 g
margaryna 150 g
mąka pszenna 350 g
woda 1/3 szkl.
kakao 1 łyżka
Soda oczyszczona Prymat 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: PIERNIK

Żółka utrzeć z cukrem i margaryną na jednolitą masę. Następnie dodać przyprawę do piernika wymieszaną z wodą, mąkę, kakao, sodę i całość dokładnie wymieszać. W celu poprawienia walorów smakowych do ciasta piernikowego można dodać bakalie. Na koniec dodać białka ubite na pianę i całość delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na blachę, uprzednio wysmarowaną tłuszczem i wstawić do piekarnika - piec w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut. Wystudzone ciasto można posmarować rozpuszczoną czekoladą i posypać siekanymi orzechami włoskimi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 15.04.2012 10:28
pycha pierniczek
irenka 20.02.2012 15:40
pyszny,lubię piernik
Adamorek 24.01.2012 14:00
?wi?tecznie
Dorota59 04.01.2012 21:09
lubię piernika
Marybeth
Marybeth 25.10.2011 09:51
Pysznie wygląda :)
emilia11 28.09.2011 18:20
spróbuje
krystyna24 05.09.2011 22:51
mniam
kate.500 14.07.2011 17:12
pycha
kanu83 06.06.2011 09:02
super
owca441 31.03.2011 21:50
pyszne
Sylwia56
Sylwia56 29.03.2011 09:48
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak