Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka makaronowa po bolońsku ze szpinakiem

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 300 g
mięso mielone 500 g
cebula 1
przecier pomidorowy
sól
pieprz
oregano
ser żółty
szpinak
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka makaronowa po bolońsku ze szpinakiem

Makaron ugotować.Mięso mielone podsmażyć z cebulką.Dodać przyprawy i koncentrat pomidorowy. Szpinak ugotować, przyprawić dodać jajko.W naczyniu żaroodpornym wyłożyć makaron, kolejno szpinak i mięso mielone.Ser zetrzeć na tarce i posypać zapiekankę.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec przez ok 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 06.08.2011 16:39
mniam
Iwusia 02.08.2011 23:52
pychotka
gusia1000 06.07.2011 21:40
Pycha.
PaniMISIOWA 10.03.2011 17:55
super
SmakolykiJoanny 27.02.2011 12:31
wygląda fantastycznie
RenataZ-et 01.02.2011 22:55
Uwielbiam makarony więc przepis jak najbardziej mi odpowiada :D
berys18 27.12.2010 08:45
ale ładna i apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak