Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodownik babci

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka - składnik ciasta 700 gram
cukier - składnik ciasta 200 gram
masło -składnik ciasta 300 gram
miud- składnik ciasta 3 łyżeczki
masło 120 gram
cukier 1 i 1/2 łyżki
krem śmietankowy
orzechy włoskie 400 gram
miud 4 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 2 niepełne łyżeczki
jajko 2 sztuki
Ciasto: 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Miodownik babci

Wyrobić ciasto i podzielić na 3 części. Rozwałkować. Włożyć na 3 blaszki. Placki piec 10-13 minut w temp. 200. Masło rozpuścić ( 120 gram) dodać cukier (1 i 1/2 łyżki) , miód (4 łyżki) i orzechy. Upieczone placki przełożyć kremem przygotowanym według przepisu na opakowaniu. Na wierzch ostatniej warstwy ułożyć masę orzechową.Dobrze schłodzić

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak