Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z grzybów suszonych 1,5 szklanki
mąka 1 łyżka
olej 2 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
pieprz 1/4 łyżeczki
sól do smaku
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy

Do robienia tego sosu wykorzystuję wywar z suszonych grzybów gotowanych do farszu na uszka.
Na patelni rozgrzewam olej i podsmażam drobno posiekaną cebulę, rumienię. Dodaję mąkę, kucharek, mieszam i robię zasmażkę, rumianą. Rozprowadzam ją zimnym wywarem z grzybów, mieszam i gotuję. Tym sosem polewamy pierogi z kapustą i grzybami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 08.07.2011 15:58
mniam!
Izabela/bella81 23.04.2011 07:30
świetny
Edyta38 10.01.2011 09:53
godne uwagi:)
SmacznaPyza 27.12.2010 10:51
sos grzybowy gości u nas często :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak