Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe zawijanki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 40 dag
śliwki suszone 12 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 0,5 szklanki
olej sezamowy 3 łyżki
ocet winny 1 łyżka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe zawijanki

Mięso pokroić na cienkie plastry. Marynować kilka godzin w oleju sezamowym wymieszanym z octem winnym. Następnie osuszyć, zbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Na każdy plaster mięsa położyć po kilka śliwek, zwinąć w rulonik i owinąć nitką. Obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jastinka 19.10.2012 21:20
smaczne
Małgosia6 17.11.2011 08:54
super-mniam
PaniMISIOWA 27.12.2010 17:15
WSPANIAŁE!!!
banditka 27.12.2010 14:03
jakie apetyczne :)
banditka 27.12.2010 14:03
jakie apetyczne :)
Margo1 27.12.2010 11:02
to jest przepyszne
Monika193
Monika193 26.12.2010 23:44
ale apetycznie wyglądają
Misiabe 26.12.2010 16:31
Pysznie wyglądają :)
bami 26.12.2010 15:41
Smakowite :)
Emilia22 26.12.2010 15:21
wyglądają bardzo okazale

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak