Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wędlina z karkówki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1, 5 kg
śliwki suszone 12 szt
morele suszone 6 szt
sos sojowy 2 łyżki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
pieprz czarny 1/2 łyżeczki
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wędlina z karkówki

Karkówkę nacinamy ostrym nożem w środku, tak, żeby powstała dziura, w którą można włożyć śliwki i morele. Z zewnątrz nacieramy ją solą i przyprawami, skrapiamy sosem sojowym. Obsmażamy w rondlu na brązowo ze wszystkich stron, potem dusimy podlewając regularnie niewielkimi ilościami wody. Gdy widelec wchodzi bez oporu, jest gotowa. Studzimy i kroimy w plastry.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 27.11.2013 13:04
chętnie wypróbuję
ben-ka 02.10.2012 08:34
uwielbiam takie mięsko.
Izabela28 07.02.2012 20:17
pychotka:)
Mariusz10 03.07.2011 23:03
mniam
Izabela/bella81 17.04.2011 09:50
smaczne
Emilia22 26.12.2010 15:20
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak