Chłodnik wiśniowy

Chłodnik wiśniowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie

    1/2 kg
  • woda

    1 litr
  • cukier

    15 dag
  • wanilia

    1/2 laski
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wiśnie bez pestek gotować w wodzie do miękkości, gdy będą miękkie odcedzić, przetrzeć przez sitko, wymieszać z wanilią i cukrem, dodać rozprowadzoną w odrobinie zimnej wody mąkę ziemniaczaną. Wymieszać z wodą. Zagotować i ostudzić.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

28.09.2013 08:54
pycha na upalne dni

IKrakowianka

05.07.2012 21:57
super!

Krzysztof42

13.10.2011 16:55
dobry na upał

patusia

19.05.2011 23:28
pycha

buksiak12

22.08.2010 18:38
super przepis

Dorota71

22.08.2010 18:10
zapewne pychotka

Emilia22

22.08.2010 17:49
pewnie niebo w gębie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat