Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik wiśniowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśnie 1/2 kg
woda 1 litr
cukier 15 dag
wanilia 1/2 laski
mąka ziemniaczana 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik wiśniowy

Wiśnie bez pestek gotować w wodzie do miękkości, gdy będą miękkie odcedzić, przetrzeć przez sitko, wymieszać z wanilią i cukrem, dodać rozprowadzoną w odrobinie zimnej wody mąkę ziemniaczaną. Wymieszać z wodą. Zagotować i ostudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 28.09.2013 08:54
pycha na upalne dni
IKrakowianka 05.07.2012 21:57
super!
Krzysztof42 13.10.2011 16:55
dobry na upał
patusia 19.05.2011 23:28
pycha
buksiak12 22.08.2010 18:38
super przepis
Dorota71 22.08.2010 18:10
zapewne pychotka
Emilia22 22.08.2010 17:49
pewnie niebo w gębie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak