Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Groch z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

groch 1/2 szklanki
olej 2 łyżka
mąka 1 łyżka
sól
pieprz
kminek
cebula 1 sztuka
kapusta kiszona 500 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Groch z kapustą

Groch opłukać, zlać letnia przegotowana wodą i moczy klika godzin lub zostawić na noc.
Groch osączyć, posolić i zlać niewielką ilością wody.Dodać 1/2 łyżeczki kminku, 1/2 łyżeczki oleju i gotować do miekkości.
Cebulę posiekać zarumienić na reszcie oleju, dodać mąkę i zasmażyć, nie rumieniąc Potem rozprowadzić zimnym wywarem z grochu Połączyć kapustę z grochem i zasmażką, doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak