Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane grzyby.

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapelusze grzybów suszonych wg.uznania
jajko wg.potrzeby
mąka wg.potrzeby
Bułka tarta klasyczna Prymat wg.potrzeby
olej do smażenia wg.uznania
sól wg.uznania
pieprz wg.uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane grzyby.

Kapelusze grzybów soszonym namoczyć,najlepiej na noc.Ugotować w osolonej wodzie do miękkości i odcedzić.
Przygotować trzy talerzyki na mąkę,jajka i bułkę tartą.
Grzyby posolić i posypać pieprzem.
Każdy kapelusz wkładać do mąki,jajka i bułki a następnie smazyć na gorącym tłuszczu.
Podawac gorące.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 13.01.2014 19:27
rarytasy tak grzybki :)
kate.500 19.12.2013 20:11
pyszne grzybki
Ela15 18.07.2013 14:01
fajne grzybki
Wafelek2601 21.03.2013 15:01
Bardzo dobre
Wacław 21.03.2013 09:02
smaczne są takie grzybki
IlonaAlbertos 01.11.2011 00:14
Szkoda, ze w tym roku jest tak mało grzybków. Muszą być wspaniałe.
AgaS10 01.10.2011 10:35
moje smaki:)
piotereq 02.09.2011 09:33
pycha
Magdalena80 22.08.2011 23:28
rewelacja
Justa32 12.07.2011 07:29
pysznie wyglądają
Grażyna13 20.05.2011 12:00
Pyszności :)
misia53 17.05.2011 10:42
szkoda ,że nie mieszkam w lesie ....tak bardzo lubię grzybki
barbara11561 23.03.2011 08:28
Czuję ten zapach
barbara11561 09.03.2011 10:31
Palce lizać
MAR3STA 17.02.2011 12:20
polecam kanie;)
IZABELA29 27.12.2010 11:20
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak