Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z mięsem i grzybami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso z łopatki 0,5 kg
margaryna 1/2 kostki
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 sztuka
woda 2 i 1/2 szklanki
mąka 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
prawdziwki 6 ugotowane

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z mięsem i grzybami

Na margarynie zrumienić posiekaną cebulkę. Do tego włożyć pokrojone w kostkę mięso i podgotowane delikatnie grzybki. Smażyć aż mięso będzie miękkie. Zalać 2 szklankami wody. Pogotować przez chwilę i zatrzepać kopiatą łyżka mąki rozrobionej w pół szklanki wodzie. Przyprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 06.05.2014 07:02
obiadek super :)
kala9287 19.12.2012 11:51
pycha
maciek7 20.09.2011 20:30
super
Dorian 18.09.2011 09:24
pysznosci
Juleczka20 24.06.2011 22:42
super
Iwusia 19.04.2011 22:37
wygląda apetycznie
malaczarna23 12.02.2011 08:33
pyszny
anja3107 31.12.2010 15:41
świetny
agnieszka214 31.12.2010 07:51
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak