Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp pieczony

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1 sztuka
cebula 1 mała
sól
pieprz
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
jajko 2 do panierki
mąka do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Karp pieczony

Rybę oczyścić, podzielić na kawałki,ułożyć do miseczki, cebulę pokroić w piórka, posypać rybę, przyprawić solą pieprzem, odstawić do lodówki na 1 dzień.
Przed pieczeniem wyjąć rybę, oczyścić z cebuli, posypać przyprawą do ryb, panierować w mące, jajku, bułce tartej, blachę do pieczenia polać olejem, ułożyć rybę, piec w piekarniku w temp 180 stopni, po 0,5 h przewrócić rybę, piec do zarumienienia. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

22.12.2013 19:36
po co tłustego karpia piec w oleju?! po co piec w panierce? po co obracać w czasie pieczenia? przepis do niczego.
Ewa/kalapurtka 19.12.2011 23:20
pycha
IlonaAlbertos 19.02.2011 17:49
Smacznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak