Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leszcz z piekarnika

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryby 2 leszcze po ok 1 kg
marynata
tymianek szczypta
cząber szczypta
estragon szczypta
majeranek szczypta
sól 1 łyżeczka
oliwa 3 łyżki
sok z cytryny 1 szt
DODATKOWO:
sok z pomarańczy 1 szt
Czosnek suszony Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Leszcz z piekarnika

Ryby oczyścić.. Składniki marynaty wymieszać i natrzeć marynatą ryby, Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i pozostawić na 2-3 godziny.
Przed wstawianiem do piekarnika podlać sokiem zpomarańczy.
Piec ok 30 - 35 min w temp 180 st

Podawać z pieczarkami panierowanymi w jajku i bułce,smażonymi na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna223 25.06.2011 00:57
pycha
Jastinka 18.03.2011 07:40
ciekawe
Zoso 27.12.2010 16:01
Wygląda fantastycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak