Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z serem feta (po szwajcarsku)

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 szt
keczup 3 łyżki
ser feta 100 gr
szczypiorek 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
koperek 1 łyżka
olej 1 szkl
ocet 4 łyżki
śledzie 5 (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z serem feta (po szwajcarsku)

Cebule pokroić, posypać przyprawami zalać octem i olejem i odstawić na 2 godziny. Śledzie zwinąć w rolmopsy lub podzielić wedle uznania.
Do cebulki dodać keczup, i pokrojony w kostkę ser feta , lekko przemieszać i przykryć w naczyniu ułożone śledzie

Innym sposobem można keczup rozprowadzić na dnie naczynia, ułozyć śledzie i przykryć cebulką w oleju z serrm feta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 20.05.2012 19:19
pycha;)
Goya 08.01.2012 16:48
super
PaniMISIOWA 15.09.2011 11:58
bardzo oryginalnie - masz mój głos!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak