Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne serduszka i duszona kapusta pekińska

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca 600 gr drobiowe
marchewka 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna 0,5 łyżeczki
cebula 0,5 szt
ziele angielskie 3-4 szt
imbir 1/4 łyżeczki
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 0,5 łyżeczki
majeranek 0,5 łyżeczki
natka pietruszki
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
kapusta pekińska 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 1 łyżka
Sos imbirowy 1 łyżeczka
sos chili 1 z limonką
kapusta duszona

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne serduszka i duszona kapusta pekińska

Serduszka oczyścić wypłukać zalać wodą ok 3/4 litra . dodać marchewkę, cebulę kucharek ziele angielskie i ugotować do miękkości. Wyjąc wszystko łyżką cedzakową troszkę przestudzić i pokroić serduszka na plasterki a marchewkę w kostkę. Pokrojone wrzucić z powrotem do rosołu. Dodać imbir, przyprawę do gulaszu, sos imbirowy, majeranek i gotować ok 15 min. Z mąki i masła zrobić zasmażkę. dodać do serduszek.

Kapustę pokroić w grubą kostkę . Rozgrzać na patelni olej, przyrumienić pokrojoną cebulę i dodać kapustę, podsmażyć kilka minut po czym dodać sos chili z limonką, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Danie można podawać z ziemniakami lub drobnym makaronem. np. w kształcie ryżu. Przyozdobić natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 09.02.2013 13:57
ciekawe połączenie
Małgorzata106 18.02.2012 18:01
pycha
romanrafal
romanrafal 07.04.2011 14:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak