Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wołowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 2 kg
słonina 20 dag
cebula 1 sztuka
czosnek 1-2 ząbki
śmietana 1 łyżka
grzyby suszone 5-8 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wołowa

Mięso opłukać i osuszyć, natrzeć czosnkiem, ziołami, solą i pieprzem. Naczynie żaroodporne wysmarować i wyłożyć słoniną. Na słoninie ułożyć wołowinę, obłożyć ją suszonymi grzybami ( wcześniej powinny moczyć się przez kilka godzin w wodzie) i cebulę. Lekko podlać wodą. Wołowinę piec przez 1, 5- 2 godz. W temp. 200 stopni. Pod koniec pieczenia sos z pieczenia zaprawić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 18.06.2013 18:29
fajny przepis na pieczeń
Wafelek2601 13.01.2013 19:41
smaczna
pawel007 09.11.2010 06:47
super,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak