Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
margaryna palma 1 kostka
jaja 7 sztuk
mąka 3 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
miód 1 szklanka
czekolada w polewie 1 opakowanie
śmietana 18 proc 1 szklanka
powidła 1 szklanka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik

Margarynę roztopić z miodem i cukrem oraz przyprawą do piernika. Wlać do tego śmietanę i zagotować. Jak ostygnie dodać żółtka, mąkę i sodę na końcu pianę z białek. Wlać do odpowiedniej tortownicy i piec ok. 1 godziny w temp. 180 st. C Gdy się upiecze przekroić ciasto i posmarować powidłami. Polać wierzch roztopioną czekoladą

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 13.01.2012 19:42
super
pioge7 28.09.2011 13:24
dziękuje :D
smakowita 26.09.2011 22:11
uwielbiam zajadać się piernikami ,a Twój prezentuje się smakowicie
Gabriela7 25.06.2011 10:57
smaczne
malaczarna23 18.06.2011 09:07
super
tomek18 18.06.2011 08:58
bardzo lubie
Agnieszka_B 31.12.2010 07:29
Pychota:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak